Ceaiul verde este unul dintre cele mai bogate in antioxidanti, fiind totodata si unul dintre cele mai consumate ceaiuri datorita numeroaselor beneficii pe care acesta le aduce sanatatii. Pe langa beneficiile aduse sanatatii, pe care le puteti consulta aici, consumul de ceai verde are si cateva contraindicatii, pe care orice consumator este bine sa le cunoasca.
Astfel, persoanele care: sufera sau sunt predispuse la gastrita hiperacida, lipotimie, ulcer stomacal, duodenita; femeile care alapteaza, femeile insarcinate; sunt hipotensive; nu asimileaza bine calciul; care fac tratament chimioterapeutic; sufera de afectiuni hepatice, anxietate, unele afectiuni cardiovasculare; au anemie, glaucom, osteoporoza; se afla sub tratament medicamentos cu adenozina, anticoagulante, benodiazepina, beta-blocante, clozapina, leponex, efedrina, litiu, acetaminofen (paracetamol), teofilina, fenobarbital, metrotexat, mexiletina (mexitil), estrogen, fluvoxamina (luvox), carbamazepina (tegretol), fenilpropanolamina, inhibitori ai monoamin-oxidazei; fac tratament medicamentos impotriva depresiei; se afla sub tratament cu anticonceptionale sau antibiotice trebuie sa ceara acordul medicului pentru a consuma ceai verde. Bineinteles, ceaiul verde este contraindicat copiilor si adolescentilor. Excesul consumului de ceai verde, sau a preparatelor care au in compozitia lor extract de ceai verde poate cauza insomnie, greata, varsaturi, ameteli, diaree, batai neregulate ale inimii, pierderea poftei de mancare, avortul spontan, anxietate, atacuri de panica, boli renale, dureri de stomac, crize hipertensive.
Asa cum au demonstrat studiile, consumul de ceai verde este recomandat in dieta pentru persoanele care vor sa slabeasca, insa pentru ca efectele sa fie vizibile, este necesar sa efectuam exercitii fizice in mod regulat. Tocmai de aceea, consumul de ceai verde trebuie sa vina in completarea sportului si alimentatiei. Totodata, pentru accelerarea procesului de slabire, ceaiul verde poate fi consumat inainte de culcare.