Dorohoi News Logo

Dorohoi : Atenţie la ciuperci şi grăsimi! S-au înmulţit cazurile de intoxicaţii şi pancreatită

ciuperci

Culesul de ciuperci poate fi o afacere exterm de profitabilă, mai ales în contextul în care reuşeşti să  vinzi marfa unui centru de achiziţii care exportă ciuperci sau bureţi în ţări ca Italia, Austria sau Germania. 

Cu toate acestea multe dintre ciupercile pe care le vedem la tarabă au o calitate îndoielnică şi de multe ori achiziţionăm produse fără a ne interesa dacă acestea sunt cu adevărat comestibile. Mulţi dintre noi merg la cules de ciuperci fie în scopuri personale, pentru consum propriu, fie pentru a le comercializa. Ceea ce trebuie să ştim este că multe dintre ciupercile pe care noi le considerăm bune, pot să ne afecteze sănătatea, lucru observat  bineînţeles şi de conducerea Spitalului Municipal din Dorohoi. „Au început să apară cazurile de intoxicaţii sau pancreatită după ciuperci. În această perioadă piaţa înregistrează o abundență de ciuperci, aşa că lumea le mănâncă şi după aceea se confruntă cu probleme de sănătate. Avem pacienţi internaţi fie din cauza faptului că mănâncă prea multe grăsimi şi fac pancreatită, fie mănâncă ciuperci de tot felul şi fac intoxicaţii", ne-a declarat directorul Spitalului Municipal, Valerian Andrieş.

Precizăm că în Europa dintr-un total de 5000 de ciuperci, doar 150 sunt considerate a fi otrăvitoare, iar din acestea doar câteva provoacă intoxicaţii mortale  (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web