Dorohoi News Logo

Cum poţi evita infecţiile după epilat

epilat

Vara este momentul perfect pentru a ne expune picioarele frumos bronzate şi perfect epilate. Dar ce ne facem când epilarea se lasă cu acele mici leziuni nesuferite de foliculită care riscă să ne compromită aspectul?
Înainte şi după epilat trebuie respectate unele reguli:

1. Igiena. Înainte de epilat şi cel puţin câteva zile după foloseşte un săpun antibacterian pentru a reduce flora bacteriană de pe piele şi pentru a scădea astfel riscul de infecţie, potrivit eva.ro.

2. Exfolierea.
Exfolierea regulată a pielii subţiază stratul superficial al epidermei şi ajută firele de păr să ajungă mai uşor la suprafaţă.

3. Lubrifierea şi înmuierea părului. În cazul în care foloseşti lamă, asigură-te că ai aplicat înainte cu generozitate un produs care să ajute la lubrifierea şi înmuierea firelor de păr. Dacă ai constatat că nu mai ai spumă de ras, nu te grăbi să foloseşti săpunul. Alege în schimb un balsam de păr, va avea efectul scontat.

4. Pudra antibiotică. Imediat după epilare este recomandabil să aplicăm un produs local pe bază de antibiotic; o cremă (tip Baneocin, Fucidin) este mai puţin potrivită vara, deoarece poate obtura porii, iar transpiraţia pe o piele proaspăt epilată poate avea potenţial iritant. De aceea este indicat un produs sub formă de pudră sau mixtură, care să menţină pielea uscată.
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web