Compusii din ceaiul verde cresc nivelurile de hormoni care ajuta celulelor grase sa descompuna grasimile, transformand-o in energie. Nutritionistii spun ca ceaiul verde accelereaza metabolismul si topeste grasimea de pe abdomen.
Recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, ceaiul verde contine si multime de alte substante benefice, printre care: teina, tanin, aminoacizi, proteine, calciu, fier, fluor si uleiuri esentiale care-i confera aroma deosebita. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti puternici numiti catechine. De asemenea, contine galactatul epigallocatechin (EGCG), o substanta care poate stimula metabolismul. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Oklahoma a constatat ca persoanele care au consumat ceai verde au pierdut mai mult cu 1,3 kilograme in 8 saptamani decat cei care nu au cosumat laudata substanta.
Consumul unei cani de ceai verde dupa mesele principale favorizeaza digestia, regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza metabolismul. in acest fel, ajuta la eliminarea surplusului de kilograme. Cercetatorii de la scoala Medicala din Atena au demonstrat ca acest remediu ajuta si la reducerea grasimii din zona abdomenului si la curatarea arterelor, contribuind astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare. Ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare, mai ales datorita actiunii flavonelor si catechinelor. Un grup de cercetatori elvetieni au ajuns la concluzia ca ceaiul verde poate imbunatati memoria si previne aparitia dementei si a altor tulburari psihice. Ceaiul verde stimuleaza conexiunile creierului si poate trata pierderile de memorie cauzate de tulburari psihiatrice.