Dorohoi News Logo

Ce boli putem lua de la ștrand sau piscină

2

Nu conteaza cat de curata si dezinfectata este apa din bazin, este suficient sa faceti baie alaturi de o persoana infectata. Medicii sustin ca umiditatea si macerarea (inmuierea) pielii favorizeaza aparitia infectiilor micotice, care prin apa se transmit mult mai usor. Cel mai intalnit tip de micoza transmisibila prin apa din bazine este ciuperca piciorului. „Acest tip de micoza este favorizat de prezenta nisipului intre degete si dificultatea uscarii acestor zone“, spun medicii.

Tratamentul in cazul micozelor este local si de scurta durata. Problema, in cele mai multe cazuri, este ca pacientii intarzie sa vina la tratament, aspectul plagii infectate se schimba, apar suprainfectii si reactii alergice, ceea ce duce la cresterea duratei tratamentului. Micozele nu sunt singurele tipuri de infectii care se pot transmite prin apa din piscine. Infectiile virale, cum ar fi virusul verucilor plantare (negii), se iau prin contact cu solul contaminat al piscinei si zona din jurul acesteia. Alt tip de infectie este cea bacteriana (in special infectia cu stafilococ sau piodermita stafilococica). Stafilococii patogeni se transmit cu usurinta de la o persoana la alta prin apa si se dezvolta pe piele in special pe zonele „inmuiate“ de apa si prin leziuni diverse.

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile vara, cand merg la mare sau strand, este aparitia infectiei genitale cu ciuperca numita Candida Albicans. Aceasta infectie se numeste candidoza vaginala si apare in urma modificarii florei vaginale din cauza clorului, transpiratiei si materialului costumului de baie. Candidoza este o infectie produsa de inmultirea exagerata a acestei ciuperci. Printre simptomele care insotesc afectiunea se numara secretia albicioasa abundenta, iritatia mucoasei vaginale, senzatia de prurit, durere sau arsuri la urinare.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web