Ridichea te ajuta în lupta cu astenia de primavara, datorita cantitatii mari de vitamine ce le contine. Ridichea rosie, pe care o cumperi în aceasta perioada, contine carbohidrati, vitamina C este în proportie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu si multe alte componente ce-ti sunt de prim ajutor.
Iata 5 motive ca sa consumi ridiche: O legatura de ridiche îti asigura o jumatate din cantitatea necesara de vitamina C. / 100 de grame de ridiche contin 14 kcal, respectiv nu exista riscul ca ai putea pune cativa centimetri în jurul taliei.
De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substante din organism. / În ridiche se contin substante, care ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din organism, astfel poti consuma ridiche, chiar daca ai diabet. / Ridichea ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la întarirea peretilor vaselor sanguine, datorita continutului de vitamina C / Nu în ultimul rand, ridichea este pur si simplu frumoasa, datorita combinatiei de culori: rosu si verde, simbol al renasterii si al vietii. Aceste culori sunt datorate compusilor ce coloreaza legumele în culori vii precum: rosu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.
Atunci cand alegi ridichile, fii atenta ca acestea sa fie tari. Daca sunt moi, au o cantitate mai mica de vitamine si calitatile nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamna ca deja este în putrefactie. Contraindicatiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care sufera de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezinta reactii alergica la ridiche.
Pentru un ten vitaminizat, Ia cateva ridichi si da-le prin razatoare, scurge sucul, iar în pulpa ramasa adauga o lingura de ulei de masline si putin amidon. Amesteca totul, pana obtii o pasta cremoasa si aplic-o pe fata pe 5-10 minute. Atentie! Daca tenul îti este uscat, nu aplica aceasta masca.