Dorohoi News Logo

Mineralele contribuie la menținerea unei siluete armonioase

minerale

Știm cu toții că nu putem avea o viață sănătoasă fără un aport corespunzător de vitamine și minerale. Alături de vitamine, mineralele (macromineralele și oligoelementele) sunt considerate substanțe nutritive esențiale, care contribuie la reacțiile chimice din interiorul organismului, susținând funcții importante ale acestuia (creșterea osoasă și musculară, transportul oxigenului la nivelul celulelor, fortificarea sistemului imunitar etc).

Unul dintre rolurile principale ale mineralelor (sodiul, clorul și potasiul) este menținerea echilibrului adecvat al apei în organism. Alte trei minerale importante - calciul, fosforul și magneziul au rolul de a menține sănătatea sistemului osos.

Fierul este bine cunoscut pentru rolul său de a transporta oxigenul în corp. Fluorul fortifică oasele și protejează dinții împotriva cariilor iar zincul ajută la coagularea sângelui și contribuie la fortificarea sistemului imunitar.

Cuprul ajută la formarea mai multor enzime, care la rândul lor contribuie la metabolizarea fierului și la formarea de hemoglobină, care transportă oxigenul în sânge. Și celelalte oligoelemente dețin roluri esențiale pentru corpul iman, cum ar fi: izolarea leziunilor celulare, formarea părților componente ale enzimelor cheie sau sporirea activității acestora.

Evident, toate aceste minerale sunt extrem de importante pentru sănătatea corpului. Însă, calciul, seleniul și zincul sunt deosebit de importante pentru stimularea metabolismului și arderea grăsimilor. 

Iată de ce:

Zincul
S-a demonstrat faptul că sportivii care se antrenează intens au nevoie de un aport crescut de zinc. Un studiu efectuat la Universitatea din Massachussetts (Amherst) a raportat faptul că subiecţii a căror dietă era săracă în zinc au experimentat scăderi semnificative ale ratei metabolice, care a crescut însă peste nivelul de dinainte de experiment prin administrarea zilnică a unui supliment cu 25 de miligrame de zinc. În urma unui alt studiu, efectuat la Universitatea Naţională din Andong (Coreea de Sud), s-a ajuns la concluzia că deficienţa de zinc produce o scădere a nivelului de leptină, un hormon care menţine rata metabolică ridicată şi ţine sub control senzaţia de foame. Luând zilnic un supliment ZMA (zinc-magneziu aspartat) de la Weider, poți contribui la creșterea ratei metabolismului și la arderea accelerată a grăsimilor.

Calciul
Cu toții știm cât de important este calciul pentru sănătatea osoasă, însă puțini cunosc rolul calciului în arderea grăsimilor. Consumul ridicat de calciu reduce concentraţia de calciu din celulele de grăsime prin scăderea producţiei de hormon paratiroid şi calcitriol (o formă activă a vitaminei D), intensificând lipoliza (descompunerea lipidelor în celulele de grăsime) şi inhibând depozitarea grăsimii. Pentru rezultate optime, poți lua 500 de miligrame de Calciu de două ori pe zi, în timpul mesei. Pentru cei ce-și doresc creșterea în forță și masă musculară, Weider recomandă Weider High Mineral Stack, o sursă excelentă de minerale și oligoelemente (Raport Calciu / Magneziu 2:1).

Seleniul
Seleniul este un mineral esențial pentru menținerea sănătății, folosit de organism pentru a regla funcția tiroidiană. O glandă tiroidă sănătoasă contribuie la gestionarea optimă a greutății, controlând eficient eliberarea hormonilor care controlează modul în care grăsimile, proteinele și carbohidrații sunt utilizați în organism. În plus, seleniul acționează ca un antioxidant, intrevenind în controlul radicalii liberi din organism, substanțe care pot contribui la dezvoltarea bolilor cardiace sau a cancerului. Pentru rezultate optime, poți lua 200–400 de micrograme de seleniu pe zi, în timpul mesei.

Chiar dacă nu sunt la fel de importante precum carbohidrații, proteinele sau apa, mineralele au un rol deosebit de important dacă vrei să fii în formă și să ai o sănătate de invidiat.

Alegând suplimentele nutritive de la Weider, alegeți produse de cea mai înaltă calitate, preferate de sportivi de performanță din întreaga lume.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web