Dorohoi News Logo

Ministrul Sănătății anunță că vaccinul HPV va fi gratuit pentru băieții sub 18 ani

HPV

Joi, 28 septembrie 2023, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat faptul că băieţii cu vârsta de până la 18 ani, inclusiv, vor avea posibilitatea de a se vaccina gratuit cu vaccinul antiHPV.

„Până la sfârşitul anului vom introduce şi vaccinul HPV la acelaşi sistem de decontare. Marea noutate este faptul că băieţii până la vârsta de 18 ani, inclusiv 18 ani, vor avea şi ei dreptul de a se vaccina gratuit, la fel ca şi fetele, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani se pot vaccina cu o reducere sau o compensare de 50% a acestui vaccin, ceea ce va creşte, cred eu, foarte mult accesul la vaccinare. Interes foarte mare există”, a afirmat ministrul, potrivit StirileProTV.

Infectia cu HPV afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Virusul se transmite prin contact sexual sau orice alt tip de contact direct pe piele. Infectia cu HPV este cea mai frecventa si mai raspandita infectie virala a tractului genital. Se considera ca aproape fiecare persoana activa sexual este infectata cel putin o data pe parcursul vietii. Anumite tipuri de HPV determina la nivelul pielii aparitia verucilor sau negilor, iar altele au risc crescut cancerigen.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web