Dorohoi News Logo

Spitalul Municipal din Dorohoi trimite la Maternitatea Botoşani doar cazurile grave

spital

Deşi Spitalul Municipal din Dorohoi este clasificat în categoria a IV a fiind teoretic cu mult înaintea Maternităţii din Botoşani care este situată în categoria a V-a,  se pare că un procent de  10% din cazurile înregistrate la Dorohoi la secţia de obstretică-ginecologie ajunge la Botoşani.

Conform declaraţiilor lui Valerian Andrieş, directorului instituţiei sanitare din oraş, acest lucru se întâmplă pentru că: “ Noi, care suntem de categoria a IV-a, avem doar două anesteziste, nu avem linii de garda pe  Anestezie- Terapie Intensivă  (ATI) avem linii de garda pe obstetrica si ginecologie. Aproximativ 90% din cazuri le rezolvăm la Dorohoi, însă unele cazuri deosebite la trimitem la Maternitate”.

Întrucât terapia intensivă este o specialitate a medicinei care tratează pacienţii critici şi nu este  o specialitate de sine stătătoare, ci se asociază cu anestezia ( de unde vine denumirea de Anestezie - Terapie Intensivă), directorul a ţinut să precizeze că “în principiu, toate cazurile care se pot rezolva la Botosani se pot rezolva și la Dorohoi şi ţin să subliniez că nu trimit decât cazuri în stare gravă la Botoşani”. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

 

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web