Dorohoi News Logo

Crucea Roşie face un apel către dorohoieni

Gheras Angelica

Crucea Roşie din Dorohoi a demarat de două săptămâni un program de ajutorare a persoanelor vărstnice, singure şi afectate de inundaţiile de anul trecut. În urma unui proces de recunoaştere în teren, echipa Crucii Roşii a găsit un număr de 21 de cazuri care necesita atenţia sa imediată.

Săptămâna aceasta, Crucea Roşie s-a confruntat cu un caz aparte. Aflată în teren pe strada Locomotivei nr.10, la domiciliul d-nul Babliuc Vasile pentru a efectua operaţiunile de curăţare şi igienizare a locuinţei acestuia, echipa Crucii Roşii l-a descoperit pe bătrân decedat.

Cu privire la tragicul eveniment şi la acţiunile pe care le realizează, Angelica Gheras  preşedintele subfilialei Crucii Roşii din Dorohoi ne-a declarat:

„Ne confuntăm cu situaţii deosebite, iar săptămâna aceasta ne-a confirmat acest lucru. Prin faptul că mergem la multe locuinţe unde locuiesc bătrâni singuri descoperim de la o casa la alta tot felul de situaţii. Fiecare casă are particularităţile sale, unii oameni sunt dificili, nu vor să se detaşeze  de anumite lucruri, alţii au probleme mari de ordin financiar sau social. Cu toate acestea treaba noastră e să ajutăm, aşa că ne continuăm programul în ciuda tuturor obstacolelor”.

Crucea Roşie îşi doreşte să realizeze cât mai multe acţiuni de ajutoare a vârstnicilor din Dorohoi, însă pentru a înregistra un succes şi mai mare are nevoie de mai mulţi voluntari şi de sprijinul cetăţenilor dorohoieni:

„Facem un apel la oamenii din oraş să ne semnaleze cazuri unde se găsesc bătrâni de care nu are nimeni grijă. De asemenea, îi rugăm pe cetăţenii oraşului să dea dovadă de spirit de solidaritate şi omenie şi să aibă grijă de bătrânii de pe strada lor. În sensul că, din când în când să se mai intereseze de situaţia lor pentru a se evita cazurile tragice. Un alt apel îl facem către cei care vor să ne ajute la propriu şi să vină alături de noi pentru a face voluntariat. Dacă suntem mai mulţi reuşita e mai mare”, a adăugat Angelica Gheras. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

 

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web