Dorohoi News Logo

De ce te simți mereu flămând?

foame

Ce consumi în fiecare zi poate influența frecvența senzației de foame. Dacă experimentezi constant nevoia de a mânca, este posibil să nu atingi nivelul optim de aport în ceea ce privește fibrele, proteinele și grăsimile. Descoperă motivul pentru care resimți în mod constant senzația de foame.

Pe lângă obiceiurile alimentare, lipsa somnului și stresul pot afecta apetitul. Acest lucru poate duce la un consum constant excesiv de alimente. În același timp, anumite alimente pot furniza o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei și pot elimina senzațiile neplăcute care pot apărea și te pot deranja.

De ce resimți în mod constant senzația de foame
Conform Cleveland Clinic, de obicei, senzația de foame apare la aproximativ două ore după ultima masă. În acest moment, încep să apară semnele fizice ale foamei, manifestându-se mai întâi în zona stomacului, urmate de o scădere a nivelurilor de energie sau crestere a stării de nervozitate.

Pe de altă parte, senzația de foame generată de motive emoționale nu vine la pachet cu simptome fizice. Acest lucru se întâmplă atunci când simți dorința de a consuma anumite alimente din considerente emoționale. Multe persoane se confruntă cu problema mâncatului emoțional în anumite etape ale vieții.

Dacă resimți automat nevoia de a consuma chips-uri sau ciocolată, cu siguranță aceste impulsuri nu reprezintă senzația normală de foame. De obicei, aceasta este o căutare de alimente, dar consumul nu aduce niciodată o senzație reală de sațietate, deoarece are la bază impulsuri emoționale.

Adoptarea unei diete bazate pe alimente sățioase poate, de asemenea, contribui la gestionarea aportului caloric. Aceasta poate determina o reducere a dimensiunii porțiilor și poate preveni consumul de gustări între mese.

Consumi carbohidrați rafinați
Când te întrebi de ce experimentezi în mod constant senzația de foame, ar trebui să ții cont că se recomandă evitarea carbohidraților rafinați, precum orezul alb sau făina albă. Acești carbohidrați sunt prezenți în produsele de patiserie și dulciuri, iar ingredientele lor trec printr-un proces intens de prelucrare, pierzând astfel o parte semnificativă din nutrienți.

Consumul excesiv de carbohidrați rafinați poate să nu ofere senzația de sațietate, iar în plus, aceștia pot determina dorința de a-i consuma în mod repetat, în special atunci când te simți obosit, deoarece pot determina creșteri bruște ale nivelurilor de zahăr din sânge, furnizând rapid energie. Cu toate acestea, acest obicei nu este benefic pentru sănătate.

Nu bei suficientă apă
Corpul tău poate confunda senzația de sete cu senzația de foame. Prin urmare, dacă nu consumi suficientă apă pe parcursul zilei, acest aspect sănătos menține organismul hidratat și te poate ajuta să-ți controlezi apetitul. Astfel, există șanse mai mari să consumi cantități mai mici de alimente.

Ai niveluri scăzute ale zahărului din sânge
Atunci când încerci să înțelegi de ce resimți constant senzația de foame, trebuie să iei în considerare faptul că hipoglicemia apare atunci când nivelurile de glucoză din organism scad semnificativ. Această situație este des întâlnită la persoanele cu diabet, dar poate fi provocată și de alte afecțiuni medicale, conform informațiilor oferite de Nourish by WebMD.

Mănânci în timp ce te ocupi de alte activități
Dacă ai obiceiul să consumi chips-uri în timp ce te uiți la televizor, este posibil să nu fii atent la cantitatea pe care o consumi. Consumul neglijent apare atunci când nu ești conștient de ce și cât consumi. Chiar dacă știi în subconștientul tău că ai mâncat, creierul tău nu înregistrează în mod corespunzător această informație.

Pentru a evita acest obicei, este esențial să controlezi porțiile. Poți împărți cantitatea potrivită de gustări înainte de a începe să te uiți la televizor sau să stai pe telefon.

Este important să subliniem că informațiile prezentate în acest articol nu au rolul de a înlocui consultația medicală. În cazul oricăror probleme de sănătate, te rugăm să consulți medicul pentru un diagnostic și tratament corespunzător.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web