Dorohoi News Logo

Suplimente naturale pentru balonare, cu efect rapid

remedii-naturiste

De la dureri abdominale și până la umflarea vizibilă a abdomenului, acumularea de gaze în intestin poate provoca numeroase neplăceri. Descoperă care sunt cele mai eficiente suplimente pentru a scăpa rapid de balonare și a reduce imediat disconfortul abdominal.

Cu toții am experimentat, cel puțin ocazional, senzația neplăcută și uneori dureroasă a balonării. Atunci când gazele rezultate din fermentație se acumulează în intestin, abdomenul devine plin, întărit și umflat.

Cunoscută și sub denumirea medicală de meteorism abdominal, balonarea poate genera un disconfort abdominal cu intensitate variabilă, începând de la o senzație de presiune până la dureri abdominale puternice. Alături de aceste simptome, este posibil să experimentezi și altele deranjante, cum ar fi:
- zgomote intestinale (bolboroseli);
- flatulență excesivă;
- eructații frecvente;
- senzație de plinătate rapidă;
- reflux gastroesofagian.

Cauzele Balonării
De la obiceiurile alimentare specifice până la problemele medicale, originile balonării sunt diverse. 

Printre cele mai întâlnite se numără:
- Consumul de alimente sau băuturi care contribuie la acumularea de gaze de fermentație în stomac, precum leguminoasele (fasolea, mazărea), legumele crucifere (varza, broccoli, conopida), alimentele bogate în fibre, alimentele grase, lactatele și băuturile carbogazoase;
- Înghițirea excesivă de aer în timpul mesei, fenomen ce apare când mâncăm în grabă;
- Constipația;
- Sindromul intestinului iritabil;
- Boli inflamatorii intestinale (boala Crohn și colita ulcerativă);
- Intoleranțe alimentare;
- Stresul și anxietatea.

Dacă balonarea persistă sau este însoțită de alte simptome precum febra sau vărsături, se recomandă consultarea unui medic pentru evaluare și diagnostic.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web