Dorohoi News Logo

Superaliment pentru curățarea sistemului digestiv și eliminarea toxinelor din organism

ficat

O dietă sănătoasă este foarte importantă pentru a preveni toate tipurile de boli și pentru a menține un corp sănătos și puternic. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază că, în ciuda circumstanțelor care pot afecta consumul de alimente al oamenilor, parametrii unei diete sănătoase vor rămâne întotdeauna aceiași.

OMS precizează că o alimentație sănătoasă ajută la prevenirea malnutriției sub toate formele sale și a tuturor tipurilor de boli netransmisibile, inclusiv a diabetului, a bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și a cancerului. Așadar, bunele obiceiuri alimentare vor fi întotdeauna sinonime cu o viață sănătoasă.

Consumul de produse naturale este una dintre cele mai bune modalități de a menține organismul într-o stare sănătoasă. Cu cât mai puține zaharuri, grăsimi și alte produse adăugate în alimentele pe care le consumați, cu atât mai bune vor fi rezultatele pentru sănătatea organismului dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, plantele capătă amploare pentru contribuțiile lor deosebite la sănătate. Una dintre ele este schinduful, utilizat pe scară largă în medicina chineză, dar care a devenit popular în alte regiuni ale lumii datorită beneficiilor sale. Beneficiile sale provin din semințele sale și din pulberea obținută din acestea.

Schinduful are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antidiabetice, motiv pentru care este utilizat pe scară largă ca remediu de casă pentru diabet, crampe menstruale și colesterol ridicat, de exemplu, potrivit site-ului portughez de sănătate și wellness Tua Saúde.

Unul dintre beneficiile care i se atribuie este că este benefic pentru digestie. Acest lucru este direct legat de faptul că este bogat în fibre, care ajută la îmbunătățirea funcției sistemului digestiv prin înmuierea scaunului și ajută la prevenirea unor afecțiuni precum constipația. „În afară de aceasta, frunzele proaspete ale acestei plante pot fi folosite și pentru a ajuta în probleme precum indigestia, excesul de gaze intestinale sau un ficat leneș”, menționează site-ul portughez.

Această plantă conține, de asemenea, mucilagii, care ajută la protejarea mucoasei stomacale împotriva ulcerului gastric sau a gastritei, printre alte patologii. Acesta este motivul pentru care schinduful a devenit popular și ca alternativă la omeprazol, potrivit informațiilor de pe site-ul dedicat stilului de viață unCOMO.

Fiind un antiinflamator, este un remediu care acționează foarte bine împotriva gastritei și a colicilor, potrivit site-ului spaniol Consalud. De asemenea, favorizează recuperarea apetitului atunci când persoanele se confruntă cu probleme în acest domeniu.
Unul dintre cele mai recunoscute beneficii ale acestui aliment este că ajută la întărirea mușchilor, dacă este însoțit de rutine de exerciții fizice frecvente. Acest lucru se datorează faptului că stimulează producția de hormoni, ceea ce produce un efect anabolic care ajută la creșterea masei musculare.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web