Dorohoi News Logo

Mărire de patru ori a valorii tichetelor pentru donatorii de sânge. Zeci de persoane s-au prezentat la centrele de donare

Donare

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge a fost majorată de la 67 la 280 de lei. Pe lângă această remunerație, donatorii mai primesc o zi liberă de la serviciu și o reducere de 50% la transportul în comun.

Toate aceste avantaje pentru donatori au determinat ca unele centre de transfuzii din țară să nu aibă capacitatea de a stoca sângele. Totodată, sunt centre care nu au personal suficient, astfel că donarea se face pe bază de programare.

Referitor la această mărire a tichetelor valorice pentru donatori, coordonatorul Centrului de Transfuzie Dorohoi, dr. Simona Moșneguțu, a declarat pentru Dorohoi News: „Mărirea de patru ori a valorii tichetelor pe care le primesc donatorii de sânge este un lucru benefic. Acest lucru va duce la creșterea interesului oamenilor pentru donarea de sânge. În plus, donarea de sânge reprezintă un act de solidaritate, deoarece sângele donat este folosit pentru a salva vieți. Până la sfârșitul anului precedent, sistemul medical s-a confruntat cu deficit de stocuri de sânge. De aceea, consider că această mărire a valorii tichetelor pentru donatori este un avantaj pentru întreg sistemul medical și pentru toți cei care au nevoie de sânge.”.

La Botoșani, conducerea Centrului de Transfuzie a informat cetățenii că numărul de donatori va fi limitat la 30 pe zi. Acest lucru este cauzat de stocurile excedentare de sânge pentru anumite grupe.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web