Dorohoi News Logo

Contraindicații ale apei cu lămâie

apa-cu-lamaie

Pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil, este esențial să bei lămâie cu apă călduță. Apa cu lamaie este sanatate curata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa exageram sau ca nu are si efete negative.

1. Provoca probleme orale
Persoanele care au răni în gură (palat, limbă) pot suferi mai mult in urma consumului de suc de lămâie. Dacă se consuma în exces, poate slăbi smalțul dinților și poate provoca diverse afecțiuni.

2. Arde pielea
La multe persoane, sucul de lămâie va face pielea mai luminoasă. Dar unele tipuri de piele vor fi intolerante la acest aliment: atât timp cât pielea este uscată, sucul de lămâie poate provoca roșeață, ceea ce va provoca senzații de arsură. Consumat vara, sucul de lămâie expune chiar mai mult pielea la arsurile solare.

3. Afecteaza stomacul, uretra și prostata
Sucul de lămâie este contraindicat pentru persoanele care suferă deja de arsuri la stomac și inflamații ale uretrei sau prostatei. Consumată în cantități prea mari, această băutură poate provoca durere.

4. Provoca deficiențe minerale
Sucul de lămâie este contraindicat pentru persoanele care suferă de deficiențe minerale sau pentru cei care îl iau în cantități excesive. Într-adevăr, studiile au arătat că alimentele acide, cum ar fi lamaia, contribuie la demineralizarea organismului și, prin urmare, la osteoporoză.

5. Agravează durerile menstruale
Sucul de lămâie nu este recomandat femeilor în perioada menstruală, mai ales dacă menstrele lor sunt de obicei dureroase.

Fructele reprezintă surse semnificative de fier, un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Consumul lor regulat poate contribui la prevenirea deficiențelor acestui mineral, care pot să apară în organism. Descoperă cele 10 fructe bogate în fier pentru a asigura un aport adecvat al acestui nutrițent esențial.

Fierul joacă un rol crucial în îndeplinirea multiplelor funcții, inclusiv transportul oxigenului în organism și producerea de energie. Acesta poate fi ușor asimilat din surse alimentare de origine vegetală, precum anumite fructe proaspete sau uscate.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web