Dorohoi News Logo

Angajații din Sănătate vor continua protestele și ar putea declanșa greva generală după ce negocierile cu Guvernul au eșuat

Sanatate

Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară”, întrunit în ședință extraordinară în data de 29 ianuarie 2024, a decis continuarea acțiunilor de protest, considerând insuficientă oferta actuală a Guvernului.

Potrivit acestora, creșterea medie a veniturilor salariale pe care ar genera-o oferta Guvernului, în varianta raportării ei doar la cheltuiala cu salariile de bază, este de doar 10,5%, cu doar 0,1 puncte procentuale peste inflația înregistrată în anul anterior. Creșterea medie a veniturilor salariale la nivelul întregului an 2024 ar fi de doar 13,9%, fiind inferioară creșterii solicitate.

Acțiunile imediate pe care le va desfășura Federația „Solidaritatea Sanitară” includ o acțiune cu caracter de surpriză și prima manifestare în stradă, din acest an, a reprezentanților Federației „Solidaritatea Sanitară” (din categoria celor ce fac parte din avertizările prealabile), care va fi în data de 1 februarie 2024.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web