Dorohoi News Logo

Guvernul va debloca peste 2000 de posturi din Sănătate. Vezi ce posturi vor fi scoase la concurs!

Spital

Guvernul urmează să aprobe organizarea de concursuri sau examene 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială.

Într-un memorandum depus la Guvern se propun ocuparea a 706 posturi de medici, 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), 5 posturi pentru personal de cercetare și 746 de posturi de asistent medical.

De asemenea, vor fi scoase la concurs 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 75 de posturi pentru personal TESA, 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire.

Trebuie menționat faptul că au fost scoase la concurs între 30 și 50% din numărul de posturi solicitate, iar numai pentru medici a fost aprobat procentul integral de 100%.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web