Anghinarea este o plantă din care se consumă solzii inflorescenței și receptaculii florali. Aroma ceaiului de anghinare este natural dulce și liniștitoare. Ceaiul se obține prin infuzarea frunzelor plantei în apă fierbinte. Descoperă proprietățile ceaiului de anghinare.
Fără cofeină, ceaiul de anghinare oferă concentrații ridicate de: vitamina C, vitamina K, magneziu, cupru, potasiu și folat. Acest ceai contribuie la eliminarea bilei, protejează regenerarea celulelor hepatice și menține concentrațiile normale de colesterol și grăsimi în sânge și ficat.
Ceaiul de anghinare este o băutură tradițională în Vietnam, iar beneficiile sale pentru sănătate sunt în mare parte atribuite ingredientului numit cinarină, prezent în frunzele plantei. Cinarina stimulează producția de bilă în ficat, ajutând la eliminarea colesterolului din organism.
Suplimentele alimentare completează anumiți nutrienți pe care organismul tău nu reușește să-i asimileze în cantități optime din alimentație. Ele nu sunt considerate medicamente.
Suplimentele din extracte de frunze de anghinare ar putea reduce nivelurile de colesterol și trigliceride din sânge. De asemenea, pot îmbunătăți nivelurile de enzime hepatice și pot contribui la reducerea leziunilor hepatice.
Poate întări imunitatea
Datorită concentrațiilor de vitamina C și antioxidanți, ceaiul de anghinare poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Fitonutrienții din ceaiul de anghinare pot susține organismul în lupta împotriva bolilor și pot contracara efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.
Are un conținut bogat în nutrienți
Anghinarea este considerată un superaliment datorită conținutului său bogat în nutrienți precum: vitamina A, vitamina C, tiamină (vitamina B1), magneziu, calciu, fier și zinc. Prin fierberea frunzelor, apa se îmbogățește cu o parte din acești nutrienți și antioxidanți puternici, conform informațiilor de la Well and Good.
Poate reduce anxietatea și stresul
Ceaiul de anghinare oferă proprietăți calmante datorită concentrațiilor sale de magneziu, zinc și potasiu. În plus, are efecte benefice pentru persoanele care suferă de anxietate, datorită compușilor precum flavanone, catechine și fenoli. Aceștia pot reduce nivelul de stres prin creșterea nivelului de dopamină din creier și scăderea nivelului de cortizol.
Poate avea efecte benefice asupra pielii
Polifenolii prezenți în ceaiul de anghinare pot lupta împotriva procesului de îmbătrânire al pielii, constituind una dintre proprietățile sale. Extractul de anghinare poate contribui la reducerea aspectului ridurilor și liniilor fine, îmbunătățind tonusul și elasticitatea pielii.
Vitamina C, conținută în anghinare, reprezintă un nutrient important pentru sănătatea pielii. Protejează pielea împotriva efectelor stresului oxidativ și stimulează producția de colagen. De asemenea, extractul de anghinare poate fi benefic pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv acnee, eczemă, rozacee și uscăciune.
Poate proteja ficatul
Ceaiul de anghinare poate avea efecte benefice în tratarea problemelor hepatice. Protejează ficatul, ajutând la producerea și eliminarea bilei, susținând protecția și regenerarea celulelor hepatice.
Poate reduce nivelurile de zahăr și colesterol din sânge
Proprietățile ceaiului de anghinare pot contribui la reducerea nivelului de zahăr și colesterol din organism. Consumul de capsule din extract de frunze de anghinare poate scădea colesterolul și poate asigura o mai bună sănătate cardiovasculară.
De asemenea, anghinarea poate ajuta la susținerea unui răspuns sănătos la insulină, reducând afluxul de zahăr și insulină în organism.