Dorohoi News Logo

Băuturi împotriva pierderii densității osoase

bauturi-impotriva-pierderii-densitatii-osoase

Sănătatea oaselor se poate menține printr-un stil de viață echilibrat, cu ajutorul căruia se evită consumul excesiv de alimente și dezvoltarea viciilor. unele lichide pot fi eficiente în prevenirea simptomelor anumitor afecțiuni. citește despre băuturi împotriva pierderii densității osoase.

Ai la dispoziție o varietate de băuturi, care pot scădea riscul de a pierde masă osoasă deoarece au un profil nutritiv bogat în: vitamina c, vitamina d, calciu și fosfor. acești nutrienți îți pot sprijini organismul să lupte împotriva osteoporozei.

Structura de bază a oaselor este stabilită de proteine ​​și colagen, în jurul cărora calciul acționează ca element de construcție. alți nutrienți care contribuie la formarea de noi celule osoase și la prevenirea pierderii celor existente sunt: magneziu, fosfor, potasiu, fluor, vitamina c, vitamina k, vitamina a, complexul de vitamine b, mangan, bor, fier, zinc și cupru.

Alimentația îndeplinește un rol esențial pentru a sprijini masa osoasă și a scădea riscul de a dezvolta afecțiuni cronice. există o serie de băuturi, care pot susține sănătatea sistemului osos datorită conținutului bogat în substanțe nutritive.

Suc de prune și ananas
În general, consumul de prune uscate poate avea efecte laxative și poate ameliora constipația. Mai mult, acestea furnizează concentrații de potasiu și vitamina K, două substanțe nutritive cu un rol benefic în menținerea sănătății oaselor. De asemenea, bromelaina, principalul compus bioactiv din ananas, poate diminua inflamația asociată cu artrita și îndeplinește un rol major în formarea colagenului în os. Prunele uscate pot sprijini, de asemenea, sănătatea digestivă, pot susține sănătatea inimii și pot încetini procesul de îmbătrânire.

Chefir
Unele produse lactate obținute prin fermentare pot fi băuturi împotriva pierderii densității osoase. Chefirul are un conținut bogat în probiotice, nu conține lactoză, dar are în compoziție concentrații ridicate de calciu. În plus, asigură cantități crescute de vitamina K2, un alt nutrient esențial pentru sănătatea oaselor.

Smoothie verde
Spanacul și varza kale (varza furajeră) conțin cantități importante de calciu. Totodată, spanacul conține oxalați, care inhibă capacitatea organismului de a absorbi calciul, potrivit Eat This, Not That. Aceste ingrediente pot fi ușor adăugate în smoothie-uri și în salate pentru a sprijini formarea oaselor.

Suc de grepfrut
Sucul de grepfrut se încadrează printre acele băuturi care combat pierderea densității osoase. Beneficiile sale pentru organism sunt numeroase, inclusiv întărirea oaselor, îmbunătățirea sănătății pielii și susținerea pierderii în greutate. Este bogat în vitamina C, esențială în producerea de colagen în matricea osoasă și în combaterea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi asupra oaselor.

Suc din fructe de pădure
Consumul de fructe de pădure, precum afinele și zmeura, este asociat pozitiv cu îmbunătățirea sănătății generale. Afinele, în special, sunt bogate în compuși benefici, iar consumul lor regulat poate stimula formarea de noi celule osoase.

Suc de portocale
Sucul de portocale este bogat în vitamina C, care joacă un rol esențial în formarea colagenului și face parte din acele băuturi care luptă împotriva pierderii densității osoase, conform eMediHealth. Deși sucul de portocale comercial este adesea fortificat cu vitamina D și calciu, poate conține și cantități semnificative de zaharuri adăugate. Prin urmare, este recomandabil să verifici eticheta nutrițională.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web