Dorohoi News Logo

Dorohoi: Copiii şi bătrânii se prezintă cel mai des la Spitalul Municipal

spital

Săptămâna aceasta la Spitalul Municipal din Dorohoi a fost o aglomeraţie de necrezut. La instituţia medicală de la noi din oraş s-au prezentat mai mulţi bătrâni şi mulţi copii. La cei tineri afecţiunile constau cel mai adesea în fracturi sau întinderi cauzate de căderi, pe când la bătrâni problemele cele mai frecvente sunt legate de înaintarea în vârstă.

Uneori, este pusă prea multă presiune pe un os şi se produce fracturarea. Fracturile sunt cauzate frecvent de căderi, lovituri sau de răsucirea şi îndoirea osului. Persoanele în vârstă se plâng foarte mult şi de dureri de spate sau de gât. Durerile de spate sunt clasificate ca fiind mecanice sau compresive. Durerile mecanice sunt denumite "întinderi" prin asociere cu mişcarea coloanei vertebrale.

Acest tip de durere este rezultatul unei leziuni a articulatiilor coloanei vertebrale, discurilor, ligamentelor sau muşchilor. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât sunt rezultatul întinderilor musculare sau întoarcerea unei vene din structura gâtului. Aceste tipuri de leziuni pot rezulta de la un accident de mașină sau din întinderi ale gâtului, cum ar fi dormitul într-o poziţie incomodă sau ridicarea bagajelor grele. Dacă aveţi dureri de gât sau de spate , care durează mai mult de câteva zile sau sunt asociate cu amorţeala sau furnicături trebuie să consultaţi un medic pentru un diagnostic corect.

„Avem în această perioadă foarte multe cazuri medicale. Mulţi părinţi care apelează la noi pentru copiii lor şi mulţi bătrâni. Din fericire, nu am avut cazuri grave”, ne-a declarat Valerian Andrieş, directorul spitalului. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web