Dorohoi News Logo

Fructele de toamnă, bune pentru îngrijirea tenului

fructe

Fructele de toamnă, foarte bogate în vitamine, sunt o adevărată sursă de sănătate. Însă femeile au un motiv în plus ca să le consume, datorită efectelor benefice pe care le au asupra tenului.

Merele sunt recunoscute pentru proprietăţile tonifiante şi revigorante, care fac minuni cu tenul obosit şi lipsit de strălucire. Este bine să consumaţi cât mai multe mere, iar dacă vă faceţi o mască cu măr o să constataţi că tenul dumneavoastră întinereşte.

Reţeta este simplă: nu trebuie decât să daţi pe răzătore un măr şi să îl amestecaţi cu două linguriţe de miere. La fel de bun este şi sucul proaspăt de mere, care poate fi aplicat ca atare pe faţă, prin tamponare uşoară.

Perele au efect similar celui oferit de mere. Prin urmare, pot fi combinate cu aceleaşi ingrediente şi pot fi folosite sub aceeaşi formă pentru a obţine măşti eficiente pentru ten. Una dintre cele mai bune metode este să tăiaţi felii subţiri de pere şi să le ţineţi pe faţă de zece minute.

Prunele sunt bogate în vitamina A şi potasiu şi sunt recomandate persoanelor care au tenul gras. O să constataţi că problemele pe care vi le produce excesul de sebum se reduc dacă introduceţi în alimentaţie cât mai multe prune, sau dacă vă aplicaţi pe faţă o mască de prune în diverse combinaţii.

Ori de câte ori vă simţiţi tenul iritat sau chiar excesiv de uscat, încercaţi masca pe bază de gutuie, care vă va hrăni delicat tenul şi îi va reda luminozitatea. Această mască se prepară dintr-o gutuie coaptă, amestecată cu o linguriţă de miere de salcâm. În urma acestui tratament, pielea va fi din nou netedă şi suplă.

Din când în când e bine să vă curăţaţi tenul cu suc proaspăt de struguri, care, datorită mineralelor pe care le conţine, va curăţa şi hidrata în acelaşi timp tenul. Puteţi folosi struguri albi, dar şi negri au acelaşi efect. (DorohoiNews.ro)

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web