Dorohoi News Logo

Obiceiuri nocive care cresc riscul de cancer

alimente

Diferitele obiceiuri pe care le avem pot să ne apere sau să ne mărească riscul de a face cancer. Pe lângă alimentaţia care este esenţială şi care ne poate feri de această maladie, fii atentă la obiceiurile pe care poate le ai şi-ţi cresc riscul de cancer!
Ştim că trebuie să consumăm mult mai multe legume şi fructe în tare crudă, să reducem consumul de carne roşie, prăjeli şi produse de tip fast-food, mai ştim că excesul de zahăr, lactate şi sare ne distruge organismul şi că trebuie să renunţăm la fumat şi la consumul abuziv de alcool. Acestea sunt informaţiile pe care specialiştii se bazează atunci când vor să ne corecteze obiceiurile zilnice şi să ne garanteze că astfel vom fi feriţi de cancer.

Iată câteva obiceiuri care îţi pun sănătatea în pericol.

1. Consumi prea multe produse sărace în grăsimi. Produsele pe care le găsim în magazine şi care sunt etichetate ca sărace în grăsimi sau fără grăsimi sunt periculoase pentru organism. Pentru a înlocui grăsimile, producătorii adaugă carbohidraţi rafinaţi şi zaharuri simple care determină fluctuaţii ale insulinei şi favorizează apariţia inflamaţiilor premergătoare cancerului.
2. Nu dormi sufficient. Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să doarmă mai puţin de şase ore pe noapte sunt cu 50% mai expuse riscului de a face polipi la colon care favorizează apariţia cancerului la colon.
3. Nu îţi speli dinţii cu regularitate şi nici nu foloseşti aţa dentară
4. Nu obişnuieşti să respecţi orarul meselor principale
5. Faci exces de suplimente alimentare, în special vitamina E

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web