Dorohoi News Logo

Ce mâncăruri ne țin de foame mai multă vreme

mancare

Micul dejun. Cine mananca dimineata in mod cons­tant fulgi de porumb, de ovaz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, strabate mai lesne distanta pana la pranz. Fibrele continute in cereale potolesc mai bine senzatia dureroasa de foame, decat o felie de paine cu marmelada sau cascaval.

Gustari intre mese. Portocalele si me­rele contin niste substante care pastreaza mai multa vreme apa in stomac, dand un sentiment de satietate. Un efect secundar pozitiv: faptul ca trebuie sa cojiti portocala si s-o desfaceti in felii va obliga sa mancati mai incet. La fel ca indelungata mestecare a marului.

Masa de pranz. Cei care mananca la pranz o supa de zarzavaturi se satura mai usor. Motivul: stomacul se umple, supa potoleste senzatia puternica de foame. Un fel de mancare ideal este pestele. El ne satura de trei ori mai mult decat o friptura, cu toate ca este mai sarac in calorii.

Evitati speciile grase de pesti: ton, hering. Ca garnitura, preferati totdeauna cartofii, au o valoare dubla de saturare in comparatie cu o portie egala de orez.

Cina. Painea integrala sau painea prajita tine de foame de trei ori mai mult decat painea alba. Ideale sunt garniturile de salata verde, rosii, insotite de o felie de branza slaba sau carne fripta. Va veti culca cu stomacul impacat.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web