Dorohoi News Logo

Află ce fructe sunt considerate „desertul ideal al verii”, satisfac pofta de dulce și nu îngrașă

3

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, care sunt fructele pe care le consideră „desertul ideal al verii”.

Nutriționista subliniază că, pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine și minerale, aceste fructe sunt bogate și în fibre, fiind ”prietenoase cu digestia”.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august.

De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial.

Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete”, a scris Mihaela Bilic.

Ea adaugă că aceste fructe au și un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web