Dorohoi News Logo

Fructele care „mănâncă” celulita

tratamente_celulita

Între retenţia de apă în ţesuturi şi celulită există adesea o strânsă legătură. Iar femeile care do­resc să îşi subţieze silueta, în loc să se înfometeze, pot apela la ajutorul câtorva „superfructe” care le ajută să şi slăbească un pic, dar şi să scape de dizgraţiosul aspect de coajă de portocală al pielii.

Smochinele sunt „bine cotate” în combaterea celulitei. Sunt hrănitoare, digestive, laxative şi diuretice, bogate în calciu, magneziu, vitaminele A, B1, B2 şi C. Fructul lor dulce (15 grame de zahăr la 100 de grame de fruct) este, de asemenea, bogat în fibre, nu numai în vitamine şi minerale. Smochinele proaspete au mai puţine calorii decât cele uscate (60 kcal la 100 de grame, faţă de 230 kcal la 100 de grame).

Strugurii au efect diuretic şi drenant datorită conţinutului lor ridicat în potasiu. Toate felurile de struguri sunt bune, dar cele care fac cu adevărat minuni în lupta cu celulita sunt „ceasla” şi „musca­tul”. Strugurii sunt fructe calorice (70 kcal la 100 g) şi dulci (zahăr între 10 g şi 25 g la 100 g de fruct). Chiar dacă nu au conţinut bogat de vitamina C, strugurii conţin însă din plin vitaminele B1 şi B6. Prima asigură buna funcţionare a sistemelor nervos, cardiovascular şi gastrointestinal. Strugurii mai conţin tanine (vitamine din grupul P, cum mai sunt cunoscute) şi anumiţi pigmenţi cu acţiune protectoare pentru sistemul cardiovascular.

Piersicile sunt diuretice, uşor laxative, de mare ajutor în digetia greoaie. Sunt două sortimente, piersicile galbene şi piersicile albe. Aceste fructe conţin puţine calorii (40 kcal la 100 g) şi puţin zahăr (10 g la 100 g), dar au un conţinut mare de apă (90%). Sunt dieta ideală în curele de slăbire din timpul verii. Sunt bune surse de fibre (1,5 g la 100 g), în special pectină, care favorizează tranzitul intestinal şi taie senzaţia de foame. Conţin vitaminele A şi C, antioxidanţi care protejează apara­tul cardiovascular şi aparatul digestiv de cancer.

Pepenele
are acţiune diuretică şi facilitează tranzitul intestinal. Conţine multă apă (92%), are puţine calorii (30 kcal la 100 g) şi are un conţinut scăzut de zahăr (aproximativ 7g la 100 g). Este bogat în vita­mina C şi în caroten, doi antioxidanţi puternici, este o sursă bună de potasiu şi alte minerale.

Cireşele sunt un bun digestiv şi ajută la eliminarea apei din organism şi  îl „curăţă” de toxine. Sunt unele dintre fructele roşii cele mai bogate în calorii (70 kcal la 100 g). Sunt bogate şi în antioxidanţi, în special vitamina C, conţin mult caroten şi minerale (potasiu şi fier). De la cireşe se pot folosi şi cozile, din care se face infuzie, având acţiune diuretică.

Ananasul este un alt fruct eficient în combaterea celulitei. Este bogat în potasiu, vitaminele A, B şi C, este detoxifiant şi diuretic bun şi ajută la eliminarea celulitei şi a edemelor. Este şi un ajutor preţios în dietele pentru slăbit.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web