Dorohoi News Logo

Seminţele te fac mai sănătos și previn multe afecţiuni

seminte

Bogate în vitamine şi minerale, seminţele previn multe afecţiuni. Consumate ca desert sau ca simple gustări între mese, acestea reduc nivelul colesterolului, reglează tranzitul intestinal şi ne scapă de durerile de cap.

Susan, pentru vindecarea arsurilor
Seminţele de susan sunt bogate în vitamine şi în grăsimi şi proteine, contribuind la menţinerea magneziului, calciului, zincului şi fierului în organism.
O particularitate a uleiului de susan este prezenţa sesaminei, care ajută la scăderea colesterolului. Un amestec de seminţe de susan pisate ajută foarte mult în cazul arsurilor şi iritaţilor.

Inul ajută stomacul
Datorită fibrelor, seminţele au efect laxativ, fiind indicate în tratamentul constipaţiilor cronice. Fibrele interacţionează cu asimilarea grăsimilor şi, cel mai important, stimulează digestia.
Ele se remarcă şi prin conţinutul de vitamina E, săruri minerale, calciu, potasiu, siliciu, fier şi fibre alimentare.
Alte benefiicii ale seminţelor de in sunt scăderea trigliceridelor din sânge şi scăderea presiunii sangvine. De asemenea, infuziile de in ajută în cazul conjunctivitelor sau urciorului, iar uleiul de in, în colite.

Mărar, contra insomniei
Atât frunzele de mărar, cât şi seminţele conţin ulei eteric, vitamine şi săruri minerale.Toate fac din mărar leacul contra multor afecţiuni: indigestie, insomnie, dureri menstruale.
În plus, sunt benefice şi proaspetelor mămici, pentru că le stimulează lactaţia. În toate aceste situaţii, este recomandată infuzia dintr-o linguriţă de seminţe măcinate şi o cană cu apă clocotită.
Lasă 20 de minute seminţele să infuzeze, apoi bea ceaiul călduţ. Repetă procedura de trei ori pe zi.

Dovleacul apără inima
Dintotdeauna, seminţele de dovleac au fost considerate de mare ajutor în eliminarea viermilor intestinali, a teniei sau a limbricilor.
Pe lângă faptul că ajută la eliminarea paraziţilor intestinali, desfundă vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor, seminţele de dovleac au un efect echilibrant glandular şi nervos.
Seminţele de dovleac sunt recomandate cardiacilor! Bolile de inimă, asociate unor valori crescute ale colesterolului, pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure cu seminţe de dovleac. Sursa: click.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web