Dorohoi News Logo

Cauze misterioase ale starii de oboseala

oboseala

Oboseala este un simptom pe care orice om l-a resimtit la un moment dat, chiar si in copilarie. Cand vorbim de oboseala ne referim la doua tipuri: oboseala fizica sau oboseala psihica. Adultul se confrunta cel mai des cu oboseala psihica, in tip ce copilul se plange mai des de cea fizica, musculara. Healthy va propune sa aflam impreuna care sunt cauzele misterioase ale oboselii.

Anemia
Anemia reprezinta de fapt insuficienta de oxigen a organelor, manifestata printr-o imposibilitate a globulelor rosii de a transporta oxigen la tesuturi.

Tulburari hormonale
Foarte multe tulburari hormonale se pot manifesta ca si smptome si prin oboseala. De cele mai multe ori pacientul poate ignora restul simptomelor, fiind insa foarte suparat de oboseala care nu ii mai permite sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi ca alta data.

Carente de vitamine
Carentele de vitamine pot duce la manifestari foarte diferite, de la oboseala, caderea parului sau piele uscata pana la simptome cu adevarat alarmante. Este indicat sa consultati medicul daca dupa cateva zile de odihna corespunzatoare simtiti in continuare oboseala.

Infectii urinare
Infectiile urinare au de multe ori o simptomatologie discreta in fazele incipiente. Se pot manifesta prin prezenta senzatiei de urinare, urinari frecvente, uneori usturime la urinare, dar de cele mai multe ori si aceste simptome lipsesc, insa oboseala permanenta, prezenta in fiecare zi ar trebui sa ridice semne de intrebare.

Afectiuni cardiace
Bolile inimii fac ca sangele pompat sa fie uneori insuficient nevoilor organismului, astfel pacientul simte o stare de oboseala suparatoare. Desigur, pot fi si alte simptome prezente, ca palpitatii, senzatie de sufocare, uneori durere in piept etc.

Afectiuni respiratorii
Afectiunile respiratorii se insotesc si ele de oboseala. Pacientul “trage la pat”, are dorinta de a “zace” si oboseste foarte usor la efort. Uneori poate simpti durere in torace, alteori prezinta si tuse.

Excesul de cafeina
Consumul excesiv de alimente si bauturi care contin cafeina epuizeaza sistemul nervos pana in stadii chiar foarte avansate. Aceste alimente si bauturi pot fi: cafea, bauturi energizante, ceai verde sau alte ceaiuri chinezesti bogate in cafeina, ciocolata etc.

Diabetul zaharat
Diabetul zaharat se poate manifesta uneori doar prin prezenta unor crize manifestate cu stare de rau, poate chiar de lesin, dar si cu o stare de oboseala suparatoare. De cele mai multe ori oboseala ii supara cel mai mult pe suferinzi.

Sindromul de oboseala cronica se instaleaza la peste 6 luni de suprasolicitare a organismului. Sursa: Healthy.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web