Dorohoi News Logo

Bananele ne pot feri de afecțiunile de iarnă

banane

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe în această perioadă. Bogate în potasiu, sunt fructele care ne feresc de afecţiunile de iarnă. Iată câteva motive pentru care este bine să le consumăm.

Previn bolile de inimă
Acest fruct tropical este foarte bogat în potasiu, dar cu un conţinut scăzut de sare.
Este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială.
Cercetătorii afirmă că banana reduce riscul de creştere a presiunii arteriale şi infarct.

Leacuri de după o beţie
Banana este un leac bun împotriva mahmurelii, mai ales dacă e mâncată amestecată cu lapte şi îndulcită cu miere.

Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, reface nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi hidratează organismul.

Tratează anemia
Bogate în fier, bananele stimulează producerea de hemoglobine din sânge, ajutând astfel în cazurile de anemie.

Alină durerile de stomac
Banana este folosită în dietele pentru reglarea tranzitului intestinal deoarece are o textură fină şi moale.

Este singurul fruct care poate fi mâncat crud fără a face rău celor care suferă de ulcer.
Mai mult, ea scade aciditatea şi reduce iritaţiile, căptuşind pereţii stomacului.

Protejează oasele
Consumul frecvent de banane ajută organismul să asimileze mai bine calciul şi astfel oasele tale vor fi sănătoase şi puternice pentru mai mult timp.

Calmează nervii
Fiind bogate în vitamina B, bananele ajută la calmarea sistemului nervos.

Mai mult, pentru a evita kilogramele în plus cauzate de stres, este bine să controlăm nivelul de zahăr din sânge prin consumarea unor alimente care să includă carbohidraţi, cum sunt bananele. Sursa: click.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web