Dorohoi News Logo

Studiu: O bucată de carne de vită la grătar = 300 de ţigări fumate

cotlet-de-vitel-la-gratar

Conform unui studiu realizat de institutul de cercetare World Cancer Research Fund, carnea rosie reprezinta un pericol in randul femeilor cand vine vorba de cancerul mamar.

Consumul zilnic de carne de porc, vita sau miel creste sansele aparitiei acestei maladii cu 74%.

Astfel, pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, femeilor le este recomandat sa reduca drastic consumul de carnuri pana la o singura data pe saptamana.

Carnea rosie este reprezinta unul din cele mai toxice alimente la ora actuala, considerata un produs de mana a doua, aceasta contine acid uric si alte otravuri care, pe langa faptul ca favorizeaza aparitia cancerului la san, poate provoca reumatism, pietre la rinichi, guta si calculi biliari.

Un alt motiv pentru care carnea rosie este considerata atat de toxica il constituie prezenta proteinelor care solicita un efort mai mare din partea ficatului si a intregului sistem digestiv. De asemenea, grasimile saturate, altfel spus colesterolul "rau", impiedica circulatia sangelui, lucru care afecteaza intregul organism uman.

La toate acestea se mai adauga si modul in care carnea este preparata. Temperaturile ridicate pentru procesarea carnii nu fac decat sa defavorizeze si mai mult consumatorul.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web