Dorohoi News Logo

Ai mâinile şi picioarele reci? Consultă un medic, poate fi grav

mainile_si_picioarele_reci

Atât bărbaţii, cât şi femeile se plâng adesea că au mâinile şi picioarele reci, iar dacă acest lucru se întâmplă în situaţia în care extremitățile "îngheaţă" la propriu atât în toiul verii, cât şi iarna, în încăperile călduroase atunci trebuie să mergeţi un medic. Aceste simpotome pot fi asociate cu Hepatitele B şi C, scrie Taifasuri.ro.

Mâinile reci pot avea legături cu boli autoimune, cum ar fi lupus eritematos sau poliartrită reumatoidă. De asemenea, îngheţul extremităţilor mai e asociat cu afecţiunile hematologice, de exemplu leucemii, limfoame sau crioglobulinemii, dar se poate număra şi printre simptomele bolilor infecţioase, cum sunt hepatitele B şi C ori micoplasma sau poate fi un semn al bolilor endocrine, de exemplu pentru acromegalie, mixedem, respectiv hipotiroidism sau chiar pentru feocromocitomi.

Printre bolile asociate se mai numără şi diabetul zaharat, unele medicamente, de exemplu anticoncepţionalele orale, betablocantele sau alcaloizii la ergot, manifestările paraneoplazice, ale unui cancer nediagnosticat încă.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web