Dorohoi News Logo

Semne care îți indică faptul că ai nevoie de ochelari

ochelari

Ai dureri de cap sau te ustură ochii după ce ai stat prea mult în faţa computerului? Ţi se întâmplă adesea să ţii cartea sau ziarul la o distanţă mai mare de ochii tăi pentru a le putea citi? Atunci este clar că ai nevoie de ochelari de vedere.

Achiziţionarea unei perechi de ochelari de vedere poate fi benefică pentru a preveni sau corecta problemele cu ochii. „Fie că suferi de miopie (imposibilitatea de a distinge clar obiectele aflate la depărtare), astigmatism (vedere înceţoşată şi fotofobie) sau hipermetropie (dificultate de a focaliza obiectele aflate aproape) este necesar să mergi la un control specializat cel puţin o dată pe an”, este de părere dr. Monica Pop, director al Spitalului de Urgenţă Oftalmologic Bucureşti.

„Persoanele care au avut ochelari până în 30 de ani, trebuie să-i poarte toată viaţa, iar cele trecute de 40 de ani îşi pierd capacitatea de a focaliza obiectele apropiate, prin urmare, şi acestea vor avea nevoie de ochelari”, spune dr. Monica Pop.

Iată câteva semne care îţi arată că ai dificultăţi de vedere:

·    Vedere înceţoşată sau neclară.
·    Dificultate în privirea unui obiect apropiat sau aflat la distanţă.
·    Roşeaţă permanentă a ochiului sau în jurul acestuia.
·    Te ustură ochii sau te simţi obositde fiecare dată când eşti în mijlocul unor activităţi ce necesită o acuitate vizuală sporită, precum scrisul, munca în faţa unui computer sau cititul.
·    Ai a desea dureri de cap.
·    Ochi uscaţi însoţiţi de senzaţie de mâncărime sau fierbinţeală.
·    Apariţia unei sensibilităţi la lumină.
·    Pete apărute în câmpul vizual.  Sursa: libertatea.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web