În cazul în care simţi dintr-o dată cum inima îţi bate mai repede, iar respiraţia este sacadată, ai frisoane sau pusee de căldură, ai furnicături în palmă sau tălpi şi ai un sentiment de teamă necontrolat înseamnă că ai un an atac de panică.
Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Mintală din SUA, atacurile de panică se numără printre cele mai comune afecţiuni. Însă, vestea cea bună este că deşi atacurile de panică sunt înspăimântătoare, nu sunt periculoase şi există modalităţi naturale prin care le poţi controla.
Fii bună cu tine însăţi
În general, persoanele care au atacuri de panică tind să fie foarte critice cu propriul lor comportament. În timpul unor situaţii stresante, adu-ţi aminte că dai tot ce-i mai bun din tine.
Meditaţiile reduc tensiunile
Scăderea nivelelor de stres şi anxietate prin efectuarea unor şedinţe de meditaţie contribuie implicit şi la diminuarea atacurilor de panică. De asemenea, şi exerciţiile fizice au un rol important în detensionarea musculaturii, ajutând la eliminarea energiilor negative. Sursa: click.ro