Dorohoi News Logo

Lămâia te ajută să înlături oboseala

lamai

Vrei să slăbeşti câteva kilograme? Ai răcit? Eşti vlăguit? Pentru toate aceastea, ai la-ndemână un aliat din natură. Lămâia e detoxifiantă, previne infecţiile respiratorii, e remineralizantă şi înlătură oboseala.

Aşa scapi de toxine!
Cea mai bună cură de detoxifiere are la bază lămâia. Cu ajutorul ei vei slăbi aproximativ două kilograme şi-ţi vei recăpăta energia.

Reţeta este simplă! Nu trebuie decât să bei în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar din următorul preparat: sucul a trei lămâi combinat cu un litru de apă plată şi o lingură cu miere.
Fă pauze între cure, deoarece folosirea acesteia pe termen lung poate duce la un dezechilibru în organism (20 de zile pauză, după o lună de cură).

Scade febra
Dacă ai răcit şi ai febră, limonada te pune pe picioare. Lămâia reglează temperatura corpului şi este un bun adjuvant în infecţiile respiratorii.

Efectul este mai puternic dacă foloseşti suc extras din lămâi bine coapte, timp de două săptămâni. Dacă te doare gâtul mai poţi picura în limonadă câteva picături de tinctură de propolis şi de echinacea.

Te scapă de migrene
După o zi obositoare de muncă, rămâi cu o durere surdă de cap? Poţi scăpa de migrenă dacă bei o ceaşcă de cafea cu suc de lămâie.

Trebuie să pui două linguri de zeamă de lămâie, la o ceaşcă de cafea. Dacă vrei o poţi îndulci cu miere sau cu zahăr brun. Cafeina şi vitamina C din această băutură caldă reduce inflamaţia şi dă o stare de bine hipotensivilor.

Înlătură senzaţia de vomă
Te recuperezi mai uşor după o criză biliară dacă bei, timp de o săptămână, decoct de lâmăie. Iată cât de uşor se prepară!

La un litru de apă, pui două-trei lămâi tâiate cubuleţe. După ce au fiert acoperi vasul cu un capac.
Când s-a răcit, bei câte trei câni cu decoct de lămâie pe zi, înainte de mesele principale ale zilei. Drenează bila, uşurează digestia şi înlătură greaţa. Sursa: click.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web