Dorohoi News Logo

Aparatură modernă achiziționată de Spitalul Municipal Dorohoi

Valerian-Andries

Spitalul Municipal Dorohoi va achizitiona in acest an aparatura moderna cu ajutorul careia se va mari calitatea actului medical.

Noile achizitii pe care spitalul intentioneaza sa le faca este un colonoscop, cu ajutorul caruia medicul poate depista tesutul imflamat, cresterile anormale, ulcerele, sangerarile si spasmele, si un endoscop, cu ajutorul caruia medicul poate explora o cavitate, prin intermediul unui tub optic dotat cu un sistem de iluminare. Pe langa acestea ar mai fi aparatura pentru laborator, un spirometru şi schimbarea statiei de oxigen deoarece spitalul s-a dezvoltat si actuala statie de oxigen este depasita.

Conducerea spitalului va mai face si o solicitare catre consiliul local prin care va cere cofinantare pentru achizitionarea unui computer tomograf.

„Ministerul Sanatatii ne-a inaintat o instiintare precum noi putem achizitiona aparatura medicala de care avem nevoie finantata de la minister insa ne trebuie cofinantare 5% de la autoritatea locala in subordinea careia suntem. Eu doresc sa obtin un computer tomograf de la Ministerul Sanatatii, iar daca anul acesta va exista posibilitatea achizitionarii unui astfel de aparat 5% din valoarea tomografului va fi suportata de primaria Dorohoi iar restul de 95% de Ministerul Sanatatii.”, a declarat directorul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andries.

Acesta a mai adaugat si faptul ca in cazul in care aceasta achizitie cu ajutorul ministerului nu va fi posibila va cauta alte solutii pentru achizitionarea unui astfel de aparat.

„Noi speram sa achizitionam acest aparat cu ajutorul ministerului, insa daca acest lucru nu va fi posibil vom incerca sa gasim o firma cu care sa facem un comodat, iar ei sa aduca aparatul si noi sa le oferim spatiul si utilitatile, dar sa fie macar un aparat performant.”
, a conchis Valerian Andries. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)


Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web