Dorohoi News Logo

Metode simple pentru a scăpa de durerile de ceafă

durerile de ceafă

Durerile de ceafă (sau cervicale) apar deseori atunci când facem efort sau adoptăm o postură incorectă pentru mai mult timp, forţându-ne vertebrele şi muşchii să se încordeze suplimentar pentru a susţine capul. Din fericire, durerile cervicale pot fi prevenite: înlocuind poziţiile vicioase cu unele mai "naturale" şi fortificându-ne muşchii gâtului, prin exerciţii efectuate cu regularitate.

Dacă meseria vă obligă să petreceţi ore în şir în faţă computerului, atunci asiguraţi-vă că poziţia pe care o aveţi este una corectă: staţi cu spatele drept, pe cât posibil lipit de spătarul scaunului, şi folosiţi un înălţător de picioare, pentru a le menţine uşor ridicate de la sol. În plus, după fiecare oră de lucru, bucuraţi-vă de o scurtă pauză - de circa 10 minute, în care să vă dezmorţiţi corpul, plimbându-vă prin birou.

- Ajustaţi-vă perna, astfel încât poziţia din timpul somnului să nu fie cea responsabilă de durerile cervicale. Aveţi grijă ca perna să nu fie prea rigidă sau prea înaltă şi încercaţi, pe cât posibil, să nu dormiţi pe burtă. O pernă bună este cea care susţine linia naturală a gâtului şi coloanei vertebrale.

- Un exerciţiu simplu, efectuat în fiecare zi, poate ţine la distanţă durerile cervicale, ajutând la fortifierea muşchilor gâtului. Cum îl executaţi? Faceţi rotaţii uşoare ale capului, începând de la dreapta spre stânga. După cinci rotaţii, schimbaţi direcţia de rotire a capului. Apoi, aplecaţi-vă capul spre dreapta şi spre stânga în serii de câte şase aplecări (câte trei în fiecare parte). În final, apropiaţi bărbia, cât puteţi de mult, de piept, şi reveniţi, lăsându-vă capul pe spate - tot în serii de câte şase aplecări. Sursa: libertatea.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web