Vrei să găseşti o alternativă naturistă la antibiotice? Cuişoarele, frunzele de măslin, mugurii de plop sunt câteva dintre soluţiile naturale fără efecte adverse.
Tratamentul cu medicamente antibiotice este agresiv pentru stomac, distrugând flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală. Ca să eviţi aceste probleme apelează la plantele care au o mare putere antibiotică şi nu va trebuie să-ţi faci griji de efectele adverse.
Cuişoarele. Au un conținut de ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulente, calmând astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de 4-6 ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă 2-3 căni pe zi.
Frunzele de măslin. Sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor. În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se poate consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se la plafar.
Mugurii de plop. Sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există 5 substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule. Mai poţi să amesteci în mod egal 4 linguri cu tinctură cu 4 linguri de miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore. Sursa: libertatea.ro