Dorohoi News Logo

Află în ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor

mancat_sanatos

Oasele pot deveni mai fragile şi se pot rupe mult mai uşor în absenţa anumitor nutrienţi din corp. Pentru întărirea oaselor şi protecţie împotriva osteoporozei vă sunt recomandate următoarele alimente care conţin cei mai importanţi nutrienţi necesari.

Calciu

Atunci când e vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia, calciul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru os. Ideal este să acumulăm 1.000-1.300 mg de calciu pe zi din alimentele pe care le consumăm. Cele mai recomandate sunt iartul simplu fără grăsimi, lapte fără grăsimi sau cu un procent scăzut, brânzeturi, tofu, soia, fasolea albă, varza, broccoli sau migdale.

Vitamina D
Un alt nutrient important pentru sănătatea oaselor este vitamina D. Chiar şi pentru acumularea de calciu în organism este nevoie de vitamina D. Corpul poate produce vitamina D cu ajutorul luminii solare, însă cele mai bune surse rămân alimentele şi suplimentele de vitamina D. Peştele gras, cum ar fi somonul, hering,macrou sau sardine, este o sursă excelentă. Laptele, iaurtul dar şi ciupercile şi gălbenuşurile de ou mai sunt bogate în această vitamină.

Magneziu
Mai multe studii au ajuns la concluzia că acest mineral poate juca un rol foarte important în prevenirea şi tratarea osteoporozei. Magneziu ajută organismul să neutralizeze acizii metabolici, ajută la absorbţia de calciu şi menţine structura osoasă puternică. Magneziu se găseşte în seminţele de dovleac, în orezul brun, spanac, aghinare, cartofii dulci, fasole, seminţele de susan sau de in.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web