Dorohoi News Logo

Dieta anticelulitică la îndemâna oricui!

Dieta anticelulitică

Toate ne dorim un corp perfect, un corp suplu și frumos, dar nu întotdeauna acest lucru este posibil și una dintre problemele care poate ruina totul în această privință este bineînțeles celulita. Dieta anticelulitică este una din metodele cele mai eficiente și la îndemână care luptă împotrivă acesteia.

Există mai multe metode de reducere sau ameliorare a celulitei. Exercițiile fizice regulate sunt un astfel de exemplu. Anumite tratamente specifice sunt de asemenea o idee bună. Dar numai combinând acestea cu dietă anticelulitică putem ajunge la rezultate cu adevărat spectaculoase. 

Celulita este un depozit de grăsime sub piele ce apare de obicei sub pielea coapselor, picioarelor, feselor. Femeile sunt mult mai afectate de celulită decât bărbații, și aceasta se explică cel mai probabil prin schimbările hormonale prin care trec de-a lungul vieții. 

Dacă am pronunțat cuvântul "grăsime", este absolut firesc să ne gândim și la cuvântul "dietă". Dietă anticelulitică este o soluție perfectă pentru problema coajei de portocală. Orice mănânci și bei va influența nivelul celulitei. Dacă vom consuma alimentele potrivite, rezultatul va fi unul bun. Dacă dorești eliminarea acestei probleme, trebuie să eviți alimentele cu conținut mare de grăsimi. Sărea, zahărul și alimentele grase sunt interdicții clare ale acestui regim. 

Trebuie consumate zilnic fibre, pe care le găsim în fructe și legume proaspete. Ele ajută la eliminarea toxinelor și a elementelor inutile. Trebuie de asemenea renunțat la alcool și tutun pentru că ele produc toxine suplimentare în corp, dar și în piele. 

Elemente nutritive necesare pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare.

Vitamina A - Această vitamină solubilă în grăsimi este esențială pentru întreținerea și vindecarea țesutului epitelial, pielea fiind cea mai mare întindere de țesut epitelial pe care o avem. Cele mai bune surse sunt ouăle, scoicile și laptele degresat. Se mai poate obține și din alimente bogate în beta caroten, pe care organismul îl poate transforma în vitamina A.

Beta carotenul - cercetătorii au arătat că o cantitate de numai 30mg pe zi (echivalentul a două porții de morcovi) poate preveni și reduce înroșirea și inflamarea asociate cu expunerea la soare. Cele mai bune surse sunt legumele închise la culoare cum ar fi morcovi, roșii, pepene verde, brocoli și spanac.

Vitaminele B - Ajută la transformarea caloriilor în energie mecanică și sunt componente ale unor enzime care mențin funcționarea normală a pielii (inclusiv funcționarea glandelor sebacee care mențin pielea umedă și fină). De aceea o lipsă a oricărei vitamine B poate avea efecte negative asupra pielii. Cele mai bune surse sunt carnea de pui, carnea roșie, peștele, bananele, cerealele integrale, drojdia, untul de arahide și ouăle. 

Vitamina C - Această vitamină contribuie la menținerea colagenului, substanță de suport a pielii. Dar expunerea la soare și stresul poate duce la pierderea vitaminei C, pielea devenind prin această vulnerabilă la efectele mediului înconjurător. Cele mai bune surse sunt bineînțeles citricele, căpșunile, roșiile, ardeii grași și fasolea verde. 

Vitamina E - Acest antioxidant încetinește îmbătrânirea celulelor pielii, reducând producția unei enzime numită colagenază, care descompune colagenul, producând încrețirea / ridarea pielii. Că și mai sus, expunerea la soare poate provocă o pierdere a acestei vitamine. Cele mai bune surse sunt cunoscute că fiind somonul, legumele, carnea slabă, migdalele, legumele cu frunze, măslinele.

Seleniul
- Efectele vătămătoare ale luminii ultraviolete sunt minimizate de acest mineral antioxidant, reducând prin această riscul unor arsuri solare. De fapt, unele studii au arătat că un nivel scăzut al seleniului în sânge, duce la o creștere a riscului apariției cancerului de piele. Alimente bogate în seleniu sunt tonul, grâul încolțit, semințele de susan și cerealele integrale. Zincul - Acest mineral ajută la menținerea fibrelor de colagen și elastină, care dau pielii fermitate, prevenind "pungile" și ridurile. El leagă de asemenea aminoacizii care sunt necesari la formarea colagenului, esențiali în vindecarea rănilor. Cele mai bune surse, fructele de mare, curcanul, soia și ciupercile.

Așadar urmând dietă anticelulitica și folosind metodele cosmetice actuale: împachetări cu substanțe organice sau cu loțiuni special create în acest scop, avem toate șansele să obținem o piele superbă, strălucitoare și mai ales pregătită pentru vară. Sursa: realitatea.net

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web