Dorohoi News Logo

Excesul de semințe de floarea soarelui poate duce la cancer

seminte de floarea soarelui

Te-ai întrebat vreodată de ce te simţi atât de bine după ce ai mâncat un pumn de seminţe de floarea- soarelui? Ei bine, află că “bomboanele agricole” nepreparate termic aduc o serie de beneficii sănătăţii tale.

Bogate în substanţe necesare funcţionării organismului uman, seminţele de floarea soarelui ajută la prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni.

„Pentru că au în compoziţie 20% proteine vegetale, seminţele de floarea-soarelui sunt la fel de hrănitoare precum carnea. De asemenea, conţin o mare cantitate de lipide (48 - 50%), 20% proteine, 18% glucide, 6 g fibre alimentare, 0,6 mg fier şi 110 mg calciu şi sunt bune pentru anemie. În plus, au zinc, o substanţă care întăreşte sistemul imunitar şi uşurează digestia, vitaminele B1 (1,7 mg) - esenţială în transformarea carbohidraţilor în energie - şi B3 (4 mg), foarte bună pentru sistemul nervos, potasiu (700 mg), care reglează tensiunea arterială, acid folic (220 mcg), care scade colesterolul şi vitamina E (38 mg), care este antioxidantă”, a spus prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Excesul poate duce la cancer
Consumul zilnic nu trebuie să depăşească 20-30 g, pentru că, mâncate în exces, seminţele pot crea dezechilibru între Omega 3 şi Omega 6, ducând la apariţia cancerului. Atenţie, dacă depăşeşti cantitatea recomandată zilnic, poţi lua câteva kilograme în plus, pentru că 100 g de seminţe conţin 590 de calorii! Sursa: libertatea.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web