Celulita poate afecta orice femeie, indiferent de vârstă şi de conformaţie. Deşi nu este o boală, aspectul de coajă de portocală este inestetic, punând în dificultate peste 90% din femei din lume.
Datorită faptului că au apărut numeroase remedii şi tratamente împotriva celulitei, treptat, s-au devoltat şi o serie de mituri, mai mult sau mai puţin adevărate. Însă, pentru a ieşi învingătoare în lupta cu celulita, este esenţial să ştii pe care dintre ele te poţi baza şi pe care trebuie să le eviţi.
Apare doar la femeile supraponderale
Fals. Apariţia celulitei nu are legătură cu greutatea corporală a unei persoane. Într-adevăr, în cazul persoanelor care au indicele de masă corporală (IMC) peste limite, celulita poate ieşi mai mult în evidenţă. Însă, şi persoanele slabe pot suferi din cauza celulitei, întrucât ea este generată de anatomia pereţilor fribroşi care cad perpendicular pe suprafaţa pielii, denivelând-o.
Este cauzată de acumularea toxinelor în ţesutul adipos
Fals. Acest mit a fost spulberat în urma unei cercetări. Oamenii de ştiinţă au prelevat ţesut adipos din zonele afectate de celulită pe care l-au analizat microscopic şi biochimic, iar apoi a fost comparat cu ţesuturi din alte zone. Rezultatul? Cercetătorii nu au observat vreo deosebire între ţesutul din zonele afectate şi cele din alte zone.
Slăbitul poate agrava celulita
Adevărat. O nouă cercetare în domeniu, publicată în revista Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, arată că scăderea în greutate poate fi o cauză importantă a agravării aspectului de coajă de portocală. Deşi o dietă echilibrată contribuie la estomparea celulitei, slăbitul în exces poate să înrăutăţească aspectul pielii. Oamenii de ştiinţă afirmă că atunci când slăbim, pielea îşi pierde din elasticitate, iar celulita devine mai vizibilă.
Masajele cu ciupitură elimină celulita
Fals. Masajele cu ciupitură nu ajută la îndepărtarea celulitei, din cauza faptului că rup microvasele care, apoi, nu mai au capacitatea de a drena, iar pielea se învineţeşte. Totuşi, masajul endermologic este recomandat în combaterea celulitei, deoarece stimulează circulaţia sangvină şi limfatică, îmbunătăţeşte metabolismul grăsimilor, stimulează producerea de colagen şi exfolierea tegumentului.
Liposucţia îndepărtează celulita
Fals. Liposucţia este destinată persoanelor care vor să îşi modeleze anumite părţi ale corpului şi nu pentru a scăpa de aspectul de coajă de portocală. Acest tratament constă în extragerea straturilor de grăsime ce rezidă exact sub piele, fără a avea vreun efect asupra ţesutului care “dă” naştere celulitei.
Exerciţiile fizice previn apariţia celulitei
Adevărat. Cu cât ai mai puţine depozite de grăsimi, cu atât este mai puţin probabil să suferi din cauza celulitei. De asemenea, atunci când muşchii picioarelor sunt tonifiaţi, aspectul de coajă de portocală este redus. Acest lucru este posibil datorită faptului că efectuarea de exerciţii fizice stimulează circulaţia sanguină la nivelul picioarelor şi, astfel, pielea devine fermă, elastică şi catifelată. (DorohoiNews.ro)
Sursa: clickpentrufemei.ro