Dorohoi News Logo

Remedii naturiste care te scapă de cârcei

carcel_gamba

Ţi se întâmplă adesea să ai cârcei? Muşchiul se contractă, este tare şi umflat şi, oricât te-ai strădui, nu poţi să-l relaxezi? Aceste crampe foarte dureroase apar atunci când are loc o suprasolicitare fizică, eşti stresat sau când organismul înregistrează carenţe de calciu sau de magneziu. Medicul Laurenţiu Luca, directorul clinicii Puls, îţi spune ce să faci şi cum să previi cârceii.

Hidratează-te suficient de-a lungul zilei.
Asigură-te că ai o dietă bogată în calciu, potasiu şi magneziu (banane, curmale, caise, struguri, stafide, cacao, broccoli, morcovi, cartofi, roşii, carne, peşte, nuci, legume şi zarzavaturi verzi.

Pentru prevenirea cârceilor pe timpul nopţii, se pot face, înainte de culcare, câteva exerciţii de întindere a gambelor. În cazul în care faci sport, înainte de a începe, încălzeşte-ţi suficient muşchii.
Ia suplimente alimentare pe bază de magneziu, potasiu şi vitamina B6.

Consumă ananas deoarece conţine bromelină, amestec enzimatic cu proprietăţi antiinflamatoare, care ajută muşchii să se relaxeze şi să-şi repare ţesuturile lezate.

Remedii naturiste

Coaja de ou. Maceratul din coajă de ou îţi oferă necesarul de calciu şi de magneziu. Într-un recipient de sticlă, cojile a cinci ouă se acoperă cu sucul de la două-trei lămâi. Amestecul se lasă la macerat trei-cinci zile şi se filtrează. Se amestecă apoi cu miere şi se iau două linguriţe pe zi, înainte de mese, şi câte două linguriţe după fiecare masă.

Masaj.
Cu unguente antiiflamatoare pe bază de arnică, gălbenele, muşeţel sau cu uleiuri volatile care stimulează circulaţia sângelui (eucalipt, camfor, mentol sau levănţică).

Ceaiul de creţişoară. Se face infuzie dintr-o linguriţă de plantă la un litru de apă fiartă. Se beau două-trei căni pe zi, având efect de tonifiere a muşchilor.

Băi calde. Cu plante aromatice relaxante, care activează circulaţia sângelui, calmează şi detensionează întregul organism.

Gulia. Pentru a preveni apariţia cârceilor, bea zilnic 200 ml de suc proaspăt de gulie. Consumul este recomandat mai ales dimineaţa, pe stomacul gol.

Ulei esenţial. Masează cu ulei esenţial de ghimbir sau cu tinctură. Acest produs stimulează circulaţia sangvină şi ajută la detensionarea muşchilor. Ghimbirul poate fi folosit şi sub formă de infuzie, fiind foarte eficient în calmarea durerilor. Se beau două-trei căni pe zi, timp de 10 zile pe lună.
Oţet de mere. Consumă un amestec format din două linguri de oţet de mere şi o linguriţă de miere, într-un pahar de apă caldă. Oţetul de mere este foarte bogat în potasiu.

Pont
Când ai cârcei, încearcă să întinzi muşchiul respectiv, masează şi încordează muşchiul pentru a răspândi tensiunea rămasă. Sursa: libertatea.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web