Firmele care produc mâncare au fost avertizate că produsele conţin substanţe chimice care ne-ar putea îmbolnăvi de cancer. Produsele variază de la chipsuri, cafea pâna la biscuiţii cu ghimbir.
Experţii susţin că până şi pâinea ar trebui prăjită doar puţin acasă, pentru că prezenţa substanţei chimice, cunoscută sub numele de a acrylamida, pe care o găsim în mâncărurile prăjite sau făcute la cuptor poate duce la apariţia cancerului, scrie Daily Mail.
Alimentele cu care ne hrănim întreaga familie, cum ar fi pâinea prăjită, pâinea din cereale şi cea integrală conţin acrylamida. Un studiu al "Food Standards Agency (FSA)" indică 13 produse care conţin un nivel ridicat de acrylamida. Cei de la "Food Standards Agency (FSA)" spun că o alimentaţie bogată în fructe şi legume poate preveni cancerul şi că produsele ar trebui eliminate din dieta noastră.
De asemenea, experţii susţin că organismul nostru este expus unor niveluri mici de acrylamida de deceni întregi.