Dacă o mare parte din bugetul tău se duce pe corectoare, anticearcăne şi crème de contur, este timpul să afli adevărata cauză a cearcănelor tale. Poate fi vorba despre alergii alimentare sau chiar de o dereglare tiroidiană. Iată câteva sfaturi!
Refă-ţi dieta
Şi tu ai tendinţa de a consuma aceleaşi alimente în fiecare zi, fără să variezi foarte mult, nu-i aşa? Dacă răspunsul este pozitiv, află că acest lucru cauzează o anumită sensibilitate a corpului, în timp, la anumite produse. Pentru a stabili dacă asta se întâmplă şi în cazul tău, scoate pur şi simplu din dieta ta cele mai alergene alimente. Mă refer aici la zahăr, lapte, drojdie de bere, alune, porumb, soia, alcool, carne roşie, cerealele care conţin gluten (grâul şi secara), citricele şi cafeina, pentru o périodă de două săptămâni. După aceste două săptămâni poţi reintroduce pe rând, câte un aliment, pentru a testa reacţia la acesta. Dacă simptomele reapar, ştii sigur ce trebuie eliminat definitiv.
Fă-ţi nişte teste de tiroidă
Dacă ai ochii umflaţi, nu poţi să te concentrezi foarte bine, eşti obosită, îţi cade părul, indicat ar fi să te programezi la endocrinologie, pentru un control şi nişte teste de sânge. Tiroida poate păcăli pe oricine! Pacienţii cu un nivel hormonal al tiroidei scăzut, tind să aibă ochii şi mai ales pleoapele umflate. Când hormonul tiroidian nu suprimă celulele în mod normal, acestea elibereaza prea multe molecule de apă, cauzând umflarea ţesutului.
Întinereşte-ţi privirea cu vitamina K
Vitamina K, găsită în ficat, broccoli, varza de Bruxelles, în legumele cu frunze verzi, morcovi, spanac şi căpşuni, ajută la coagularea sângelui şi reface circulaţia. Deoarece o circulaţie slabă creşte apariţia cearcănelor, este indicat pentru tine să consumi cât mai multe alimente ce conţin această vitamină. Pe piaţă găseşti şi multe creme ce conţin vitamina K şi vitamina A, tocmai din acest motiv.