Asistenţa medicală, cosmetica, construcţiile, producţia de alimente şi agricultura sunt industriile cu grad de risc crescut de a dezvolta boli de piele, dermatita de contact reprezentând 90% din afecţiunile pielii dobândite la locul de muncă, potrivit specialiştilor.
Alte afecţiuni cutanate ocupaţionale sunt urticaria şi cancerul de piele, ca urmare a expunerii la ultraviolete.
"Din păcate, cancerul de piele este o boală care se poate dobândi la locul de muncă, dacă acesta presupune expunerea la ultraviolete. De aceea, noi, cei de la Societatea Română de Dermatologie, o să propunem ca acele persoane care sunt nevoite să stea în soare să primească gratuit, din partea angajatorului, creme fotoprotectoare", a precizat secretarul general al Societăţii Române de Dermatologie, dr. Alin Nicolescu.
Prevenirea bolilor cutanate ocupaţionale reprezintă o măsură importantă de care beneficiază lucrătorii afectaţi, angajatorii, contribuabilii şi economia ţării, mai susţin reprezentanţii Societăţii Române de Dermatologie. Astfel, angajaţii din industriile cu grad mare de risc ar trebui să fie consiliaţi în măsurile de protecţie a pielii, cum ar fi utilizarea mănuşilor, produse din bumbac care absorb umezeala sau ulitizarea de creme fotoprotectoare.