Deşi uleiul din măsline este considerat o „vedetă” a alimentelor, sursele acestuia, măslinele, sunt la fel de bogate nutriţional. Iată de ce trebuie să nu lipsească din meniul tău zilnic.
Sunt surse importante de calciu
Potrivit nutriţioniştilor, măslina este un fruct cu un conţinut mare de calciu, mineral cu rol fundamental pentru sănătatea oaselor. Este important să le includem cât mai des în alimentaţie.
Previn cancerul
Principalii factori care determină apariţia cancerului sau a diabetului sunt radicalii liberi şi mutaţiile celulare. O cură de măsline poate neutraliza efectele nocive şi echilibrează organismul.
În plus, în urma studiilor de specialitate s-a constatat o legătură directă între consumul de măsline şi prevenirea cancerului la sân. Grăsimile din măsline şi vitamina E protejează împotriva cancerului de colon.
Scad colesterolul
Măslinele conţin cantităţi însemnate de fier, vitamina E, fibre şi cupru. Datorită acestor componente ele pot normaliza nivelul colesterolului şi previn infarctul şi bolile cardiovasculare. Le poţi adăuga în salate sau la diverse preparate culinare. Sursa: click.ro