Dorohoi News Logo

De ce e bine să mănânci pepene verde

pepene

A venit vara şi mai toată lumea caută se se hidrateze consumând fructe sau legume. Însă, specific acestei perioade este pepenele, fie el verde sau galben. Trebuie să ştiţi că acesta nu este numai răcoritor şi gustos, ci are o valoare nutritivă foarte mare.

Pepenele verde este benefic sănătăţii datorită antioxidanţilor, care îi oferă rol antiinflamator şi anti-îmbătrânire.

Continut bogat in antioxidanti. Este o sursa excelenta de vitamina C si o buna sursa de vitamina A, antioxidanti carotenoizi, licopen. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp neutralizand radicalii liberi, scrie eva.ro.

O sursa buna de licopen. Pepenele verde este o sursa excelenta de carotenoizi, licopen. Cunoscut ca fiind foarte intalnit in rosii, licopenul este prezent in cantitati mari si in pepenele verde si in mango. Licopenul a fost indelung studiat pentru puterile antioxidante si in prevenirea cancerului, precum cancerul de prostata, cancerul la san, cancerul endometrial, cancerul la plamani si cancerul colorectal.

Energie. Pepenele verde este bogat in vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o buna sursa de vitamina B6, B1, magneziu si potasiu.

Arginina previne disfunctiile erectile si scade presiunea sangelui. Pepenele verde este foarte bogat in citrulina, aminoacid folosit de organism pentru crearea unui alt aminoacid, arginina, folosit pentru eliminarea amoniacului din organism si pentru producerea de oxid nitric. Oxidul nitric nu numai ca relaxeaza vasele de sange, ducand la scaderea presiunii sangelui, ci este si component al medicamentelor folosite pentru prevenirea disfunctiilor erectile.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web