Dorohoi News Logo

TOP 10 leacuri împotriva sughiţului

sughit1

Alimentele fierbinţi, apa, aerul rece, fumul, nervii, emoţiile, râsul, băuturile carbogazoase şi condimentele sunt doar câteva dintre numeroasele motive care pot declanşa o contracţie bruscă a diafragmei. Cu siguranţă până acum ai primit zeci de sfaturi. Iată câteva remedii împotriva sughiţului care au dat roade, scrie zeceintop.

Mâncaţi zahăr. Fugiţi în cămară şi luaţi un cub sau două de zahăr pe care să le mestecaţi încet. Eventual, ţineţi puţin şi sub limbă. În cel mai scurt timp, "hâc"-ul se va potoli, iar dumneavoastră vă veţi simţi mai bine.

Faceţi gargară cu apă. Umpleţi un pahar cu apă, beţi din ea şi lăsaţi-o să se oprească în gât, apoi faceţi gargară. E o modalitate puţin mai ciudată de a rezolva problema, dar se pare că dă roade de fiecare dată.

Folosiţi plante medicinale. Numeroşi medicii consideră că valeriana este unul dintre cei mai buni relaxanţi ai nervilor şi ai muşchilor. Ea calmează cu uşurinţă spasmele. Pentru oprirea sughiţurilor, folosiţi tinctură de valeriană diluată în apă (o parte tinctură, cinci părţi apă).

Folosiţi o pungă de hârtie Ştim că pare stânjenitor şi bizar, dar cu siguranţă are leac. Folosiţi o pungă de hârtie în care să respiraţi de 10 ori foarte repede până când simţiţi că v-aţi înroşit la faţă. Ţineţi-o strânsă bine pentru ca aerul să nu poate pătrunde.

Mâncaţi pâine. Chiar aşa. Luaţi numai miezul pâinii şi mestecaţi-l cât de încet puteţi până când constataţi că sughitul se ameliorează. Rezultatul vine puţin mai greu, dar este o soluţie bună pentru a scăpa de problemă.

Mestecaţi o felie de lămâie. Gustul acru al lămâii poate transmite anumite semnale creierului care va determina sughiţul să se oprească mai repede. Probabil că şocul resimţit la mestecarea feliei este destul de mare pentru papilele gustative şi pentru organism, astfel că el va "uita" de problemă.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web