Pepenele roșu are o mare cantitate de antioxidanţi extrem de folositori pentru sănătatea noastră, unul dintre ei fiind Licopenul.
Numit și “fructul verii”, pepenele este o prețioasă sursă de aminoacizi. Acesta poate fi consumat ca atare, în salate reci de fructe sau se poate prepara înghețată cu ajutorul blenderului.
Pe lângă gustul delicios, pepenele conține vitaminele A, C, vitamine din complexul B, minerale, antioxidanți, fibre vegetale și glucide de bună calitate. Pepenele roșu conține un carotenoid care neutralizează radicalii liberi, ajutând la diminuarea stresului oxidativ și la protejarea inimii.
Consumul de pepene roșu previne degenerescența maculară și protejează vederea. Este ideal ca aliment atât pentru tineri prin conținutul de vitamina A, cât și pentru vârstnici prin combaterea patologiei oftalmologice specifice vârstei.
Vara suntem mai predispuși la deshidratare. Pepenele roșu hidratează mai intens decât apa și ajută la menținerea patului sanguin.
De asemenea, pepenele roșu conține, pe lângă cantitatea ridicată de apă, și substanțe diuretice care ajută la creșterea diurezei și la “combaterea” pietrelor la rinichi (sau nisip la rinichi).
Pepenele protejează organismul împotriva multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată, cancerul mamar, cancerul endomentrial, cancerul pulmonar, cancerul colorectal etc. Sursa: ghimpele.ro