Temperaturile tropicale de afară au făcut ca locuinţele să fie din ce în ce mai insuportabile, acestea încingându-se asemenea unor cuptoare. Astfel că cei care apelează la răcoarea oferită de aerul condiţionat trebuie să fie prudenţi şi să utilizeze aceste aparate cu moderaţie.
Iată ce vi se poate întâmpla:
Medicii avertizeaza ca folosit necorespunzator un astfel de obiect poate provoca afectiuni grave precum: paralizie faciala, nevralgii manifestate de obicei prin dureri de cap sau dentare.
Tot din cauza aerului conditionat, foarte multe persoane se imbolnavesc de amigdalita si rinita. Aceasta din urma este o inflamatie a mucoasei nazale si se manifesta prin stranut, nas infundat sau prurit nazal.
Din pacate, infectiile la nivelul danturii sunt agravate de aerul rece.
Specialistii avertizeaza ca trecerea brusca de la temperaturi ridicate la temperaturi scazute in interior poate da nastere la pareze. De asemenea, si necuratarea filtrelor de aer poate provoca infectii respiratorii.
Instalatorii recomanda curatarea periodica a filtrelor, prin spalarea lor cu apa si sapun de cel putin doua ori pe an, daca sunt lavabile.
Daca aparatul este prevazut cu filtre sub forma de saci, atunci filtrele se inlocuiesc. Este foarte important ca aerul conditionat sa fie mentinut la o temperatura moderata. Daca suferiti de o tuse uscata de care nu scapati de cateva saptamani, trebuie sa stiti ca vina o are tot de aerul conditionat.
Medicii sunt de parere ca temperatura aerului conditionat nu trebuie sa depaseasca 22 de grade Celsius pentru ca impiedica adaptarea organismului la temperatura de afara.