Dorohoi News Logo

Frigiderul și pericolele nebănuite din el

frigider

Nu puneţi carnea pe raftul de sus şi aruncaţi maioneza a doua zi, pentru a nu face salmonella. Produsele lactate pot fi păstrate pe ușa de la frigider sau în partea de mijloc a acestuia, unde temperatura e de 4-8 grade Celsius

 
Alimentele trebuie păstrate în frigider la temepraturi potrivite, pentru a nu se altera. Fiecare compartiment este destinat unui anumit tip de produse, tocmai din cauza temperaturii.
 
Carnea, spre exemplu, nu trebuie pusă pe raftul de sus. În general, partea inferioara a frigiderului, situata chiar deasupra cutiilor de legume, este cea mai rece. Aşadar, acolo este cel mai indicat să puneţi alimentele care se alterează mai repede precum peşte, fructe de mare, carne, ouă. În plus, dacă este depozitată pe un raft superior, sângele se poate scurge pe celelalte alimente.
 
Carnea crudă are campylobacter, o bacterie care poate cauza toxiinfecţie alimentară.
"Alimentele păstrate inadecvat mai mult de două ore permit multiplicarea bacteriilor şi eliberarea toxinelor. Toxinele respective nu dispar, chiar dacă ulterior alimentele sunt puse la rece. Consumul acestora poate cauza diaree", explică specialistul în microbiologie Marian Neguţ.
 
Bacteriile nu mor la frig
Nu uitaţi să spălaţi toate legumele înainte de a le pune în frigider. Bacteriile s-ar putea răspândi şi pe restul alimentelor. Integral pe evz.ro
sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web